Flexibla och kreativa kontor. Så ser fastighets­bolaget Diös vd Knut Rost på kontorlandskapet framöver. ”Kontoren måste vara magneter, dit de anställda vill komma för att mötas”, säger han.

Knut Rost vill sluta prata om distansarbete och istället diskutera hur vi kan bli mer flexibla i vårt arbete. Pendla flera timmar om dagen, eller snittiden 38 arbetsdagar om året som svensken lägger på att pendla, tillhör det förgångna menar han.

Istället handlar det om nya sätt att jobba på med flexibla kontor.

”Det kan betyda att stå i en etta med datorn på strykbrädan och ha teamsmöten vissa dagar, andra dagar jobba på ett kafé eller vara på kontoret”, säger Knut Rost till Di. 

Kreativa mötesplatser

För att vi ska vilja lämna hemkontoret och ta oss till det riktiga kontoret, krävs dock större kreativitet på mötesplatserna, med närhet till bättre gym, restauranger och lägen.

”Kontoren måste vara magneter, dit de anställda vill komma för att mötas. Vi ser i våra tio städer en betydligt starkare efterfrågan av kon­torsutveckling nu än före pandemin”, klargör han.

ANNONS
ANNONS

Nya chefer

Även cheferna måste förändras och bli mer kreativa, menar han. Framöver kommer ledarna på arbetsplatserna ”vara betydligt mer uppsökande än tidigare, hålla kontakt med varje medarbe­tare, varje dag, inte minst för att bygga kultur”.

De nya arbetsplasterna kommer även vara mer lönsamma. Många företag har redan skurit ned på utgifterna och blivit mer kostnadseffektiva, och den trenden kommer öka framöver, samtidigt som företagen vill investera och nyanställa.

”Med tiden kommer lön­samheten att vara väldigt bra i många delar av näringslivet. Det kommer nog att överraska många.”

Läs mer: Nej, kontor kommer inte användas som förr

 

 

ANNONS
ANNONS