Dagens PS

Knäckt småföretagare "får inte en krona i stöd"

Småföretagaren Jeanette Bohman
Småföretagaren Jeanette Bohman berättar om hur regeringen svikit henne under pandemikrisen. (Foto: Skärmdump från Småföretagarnas Riksförbund)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 07 apr. 2021Publicerad: 07 apr. 2021

Se den kvinnliga småföretagaren berätta själv i video om vad hon kallar regeringens och Stefan Löfvens svek. “De har lämnat oss i sticket”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Småföretagarnas Riksförbund återger i klippet den svårt krisdrabbade småföretagaren Jeanette Bohmans dramatiska historia.

Hon berättar själv om hur hon i december 2019 drog i gång sitt bolag, vinbaren Swedish wine center i Malmö, vars affärsidé är svenska viner och lokal mat. Det var alltså precis innan coronapandemin bröt ut på allvar.

Jeanette Bohman är i dag inte berättigad att söka vare sig permitteringsstöd eller omställningsstöd enligt gällande regler då bolaget är relativt nystartat och inga jämförelsemånader finns.

Den driftiga småföretagarkvinnan driver även Skivarp gästgivargård, som först fick stöd men sedan fick återbetalningskrav på pengarna.

“I början av den här pandemin så stod Stefan Löfven och sa i tv att ”vi kommer inte lämna er i sticket” och det är precis det de har gjort. De har lämnat oss så mycket i sticket, vi får inte en krona i stöd på den här vinbaren – hur skulle vi veta att det skulle komma en pandemi i december 2019?” undrar Jeanette Bohman i videon på Småföretagarnas Riksförbund.

“Det har tagit fruktansvärt lång tid att få stödet, sedan blir det inte mycket kvar och för många blir det noll kvar. Det är ett stort svek”.

Läs även: Sena stödpengar blir riksdagsdebatt? »

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS