23-årige Mirro Salim hoppade av Stockholms universitet – ”lärde mig ingenting” – och har redan omsatt 8 miljoner på lika få månader på en egen entreprenörsskola.

Di Digital berättar om 23-åringen som inte ångrar en sekund att han slutade på Stockholms universitets företagsekonomi-program. Han började där för att förverkliga sin dröm om att bli entreprenör.

Men det blev inte som han tänkt sig och vid sidan om startade han sin egen entreprenörsutbildning.

Han har inte haft någon användning över huvud taget av det han lärde sig på universitet, det är ”noll”, konstaterar han. Men det spelar kanske ingen roll då hans senaste verksamhet ”Sobusiness” redan omsatt 8 miljoner kronor efter bara åtta månader, enligt Di Digital och där marginalen är ”över 50 procent”, enligt Mirro Salim själv.

Så hjälper han entreprenörer

Hans första verksamhet, Amiracle Marketing, hade en vinstmarginal på 64 procent och omsatte 3,7 miljoner kronor; verksamhetsåret där slutade i juni 2020, framgår det.

”Jag såg att äldre personer med små företag inte visste hur de skulle marknadsföra sig på sociala medier. Så jag började hjälpa dem med det”, förklarar Mirro Salim i artikeln.

ANNONS
ANNONS

Hans fokus nu ligger på att hjälpa unga, drivna företagare att dra i gång sina affärsidéer.

”De vet inte hur man gör. Allt från att skriva det första mejlet till en potentiell kund till att skicka din första faktura eller sluta första avtalet. Det är sådant man behöver hjälp med”.

Sobusiness, som Mirro Salim nu driver, uppges ha som mål att hjälpa 5000 studenter om året med praktiska färdigheter kring företagande. Salims ambitionen är att bolaget omsätter 100 miljoner på 24 månader.

Målet är att snart omsätta 100 miljoner

Den driftige 23-åringen, som hoppade av från Stockholms universitet, berättar att sex personer i dag arbetar heltid i verksamheten och att man hittills inte tagit in något kapital.

Fokus är fortsatt stark lönsamhet och att bygga upp ett värde.

ANNONS
ANNONS

Därefter kan det kanske bli aktuellt med kapitalanskaffning, säger Mirro Salim till Di Digital.

”I dag är vi ingen inkubator, men det är en möjlig väg framåt. Vi funderar också på att starta kurser för befintliga företag. Det finns ett stort behov av det här, det märker vi.”

Läs även: 18-årig svensk miljonär på succé – köper bostad [DagensPS.se] »