48-åriga Carolina Dybeck Happe har toppjobb i USA och skär utan överdrift guld med täljkniv. Kolla här – obs, varning för känsliga!

Enligt Expressen har Carolina Dybeck Happe, som är dotter till miljardären och entreprenören Sten Dybeck, en årslön på nära 140 miljoner kronor, om den optimeras, tack vare ett förmånligt ersättningspaket.

Carolina Dybeck Happe är finansdirektör på den amerikanska industribjässen General Electric, GE, och hennes uppdrag är att ”få ordning på koncernens trassliga ekonomi”, enligt tidningen.

Når hon framgång med det, vilket GE:s vd Larry Culp förväntar sig, ruvar en mångmiljonbonus bakom hörnet, framgår det.

GE uppges i dag ha en skuld på 738 miljarder kronor och enligt artikeln har Dybeck Happe hittills lyckats snygga till siffrorna något, att döma av den senaste kvartalsrapporten som refereras av Expressen.

Får VG av Wall Street-expert

”Jag tycker Dybeck Happe får helt klart godkänt med tanke på den chockstart hon har fått i och med covid-19”, säger Sean George, investeringschef med erfarenhet från Wall Street, till tidningen och betygsätter kvartalsrapporten som ”OK”.

ANNONS
ANNONS

Carolina Dybeck Happe, som gick från Assa Abloy till den danska transport- och rederibjässen Maersk, och sedan november 2019 är finanschef på GE, tycks alltså vara på rätt väg.

Och hon får som sagt ordentligt betalt för jobbet. Enligt artikeln har hon en grundlön på General Electric på 1,5 miljoner dollar, plus en presumtiv bonus på det på 125 procent av grundlönen.

Där till har hon en årlig ersättning i form av aktier, teckningsrätter och aktieoptioner, som uppges vara värt 5 miljoner dollar.

Om hon stannar fyra år på sin stol finns dessutom en ”sign-on-bonus”, skriver Expressen och förklarar att värdet på den är 8 miljoner dollar.

”Hon fick 80 miljoner kronor i aktier som realiseras 2024 om aktien har gått bra. Frågorna kring finansinspektionen kommer vara en drivande faktor kring hur aktien kommer prestera”, säger Sean George till tidningen, som konstaterar att Carolina Dybeck Happes lön ligger högt över snittlönerna hos finanschefer i största börsbolagen på Wall Street.