Bengt Ågerup tvingas betala rekordskulden på 1,5 miljarder kronor. Hans överklagande prövas inte.

Dina Pengar i Expressen berättar med hänvisning till nyhetsbyrån Siren att Q-medgrundaren och den tidigare Uppsalabon Bengt Ågerups kamp mot Skatteverket slutar med seger för myndigheten.

Bengt Ågerup ler må hända på den här bilden, men i dag är han inte lika glad efter att ha förlorat skattestriden mot Skatteverket. Hans skatteskuld slår alla svenska rekord, 1,5 miljarder kronor. (Foto: TT
Bengt Ågerup ler må hända på den här bilden, men i dag är han inte lika glad efter att ha förlorat skattestriden mot Skatteverket. Hans skatteskuld slår alla svenska rekord, 1,5 miljarder kronor. (Foto: TT)

Ågerup överklagade till Högsta förvaltningsdomstolen, HFD, i maj förra året – men ärendet tas inte upp för prövning.

Sveriges mest skuldsatta

Skatteverket, som fått medhåll av kammarrätten, anser att Ågerup ägnat sig åt ett skatteupplägg och han krävs alltså i dag på 1,5 miljarder kronor. Det gör honom till Sveriges mest skuldsatta person hos Skatteverket.

Bengt Ågerups ombud, advokat Anna Romell Stenmark, är besviken över Högsta förvaltningsdomstolens beslut att inte ta upp saken för prövning. Hon har pekat på Ågerups ekonomiska band till Frankrike och Schweiz och anser att han inte är obegränsat skattskyldig i Sverige.

”Eftersom HFD övervägde det här under så pass lång tid trodde vi att de skulle pröva målet”, säger hon, enligt Expressen, och hon tillägger att hon och hennes klient ”inte förstår slutsatsen i målet”.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Svenskens skatteskuld är 1,5 miljarder kronor [DagensPS.se] »