Sänk lönen – bara jag får jobba hemifrån. Så säger flera amerikaner i en undersökning. Många fruktar en återkomst till kontoret.

ANNONS

Precis som i Sverige och i en rad länder arbetar många i USA på distans i pandemin.

Och det vill flera av dem fortsätta göra. En av fyra amerikaner uppger i en undersökning som återges av Huffington Post att de vill fortsätta arbeta på behagligt avstånd från kollegor.

Rädslan är fortsatt stor att bli smittad av coronaviruset och vissa är till och med villiga att ta en lönesänkning – bara de får fortsätta distansarbeta.

Drygt fyra av tio deklarerar att de tänker söka nytt jobb om arbetsgivaren tvingar tillbaka dem till kontoret, framgår det vidare i undersökningen som omfattar cirka 2000 vuxna i USA.

”Vissa människor vill inte återvända till arbetsplatsen, det gäller att inse det. Att jobba hemifrån är mindre krångligt, säger Margie Warrell, jobbcoach och författare till boken ”You’ve Got This!: The Life-changing Power of Trusting Yourself”.

ANNONS
ANNONS

Hälsorisken är framträdande i amerikanarnas ovilja att återgå till kontoret.

I artikeln i Huffington Post förklarar fem anställda varför de inte vill gå tillbaka till kontoret.

Så här lyder deras argument i korthet:

1. ”Jag är orolig för att återvända till ett kontor fullt av bakterier.”

2. Jag älskar mitt arbete hemifrån och gör ett lika bra jobb på distans.”

3. Jag är introvert och ogillar småprat.”

ANNONS
ANNONS

4. ”Jag är asiatisk amerikan och är livrädd för att hatbrott (kopplade till pandemins ursprung, red.anm) ska riktas mot mig.”

5. ”Jag är funktionshindrad och rädd för att förlora framstegen jag gjort i min livskvalitet om jag går tillbaka till kontoret”.

Läs även: Nej, kontor kommer inte användas som förr [DagensPS.se] »