Dagens PS

Spotify erbjuder Obama nytt toppjobb

Daniel Ek
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 10 jan. 2017Publicerad: 10 jan. 2017

Snart är det dags för familjen Obama att lämna plats i Vita huset för Donald Trump som installeras som USA:s nye president den 20 januari. Vad Barack Obama ska göra nu är fortfarande oklart men säkert är att familjen flyttar till en lyxherrgård, som DagensPS.se tidigare skrivit om.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Men redan nu har världens just nu mäktigaste man fått propå från svenskt håll.

Det är svenske stjärn-vd:n och medgrundaren till dundersuccén Spotify, Daniel Ek, som – med glimten i ögat – sträckt ut en hand till den avgående statschefen. På Twitter ger svensken Barack Obama en blinkning och tipsar om att Spotify har en öppning på en nystartad position.

Spotify söker vad man kallar för en ”president of playlists”.

”På denna position kommer du att övervaka våra musikurval och leda team på våra kontor runt om i världen.”

I jobbannonsen framgår det att den sökande ska ”förse redaktörer med ledarskap i världsklass” och att denna ska ha ”minst åtta års erfarenhet av att leda en ansedd nation”.

Daniel Eks invit kommer efter att Obama själv uttryckt entusiasm över det svenska företaget, skriver Di Digital och hänvisar till svenskan Natalia Brzezinski, vd för techkonferensen Symposium, som nyligen avslöjade vad den avgående presidenten berättat för henne efter ett Sverigebesök.

ANNONS

”Jag väntar fortfarande på mitt jobberbjudande från Spotify, därför att jag vet att ni älskar mina spellistor”, ska han ha sagt.

Om Barack Obama är kvalificerad för jobbet återstår att se.

MISSA INTE: Så mycket tjänar Obama  >

LÄS ÄVEN:  Obama-politik gynnar svensk startup  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS