Billogram tar in 260 miljoner i en nyemmission från amerikanska Partech. Företaget ska ta sig in på sex nya marknader och fördubba personalstyrkan.

ANNONS

“Efterfrågan är större än vi kan hantera”, säger Billograms kommersiella chef Carl Lindberg till Breakit.

Amerikanska Partech, med bas i San Francisco, satsar 350 miljoner kronor i bolaget. 260 miljoner blir i en nyemission som tillfaller bolaget. Partech har tidigare investerat i NA-KD.

Billograms ursprungliga affärsidé var att digitalisera pappersfakturor, men under de senaste tio åren har företaget breddat sitt tjänsteutbud.

Nyemissionen är tänkt som en investering när företaget nu ska ta sig an sex nya markander: Norge, Finland, Irland, Frankrike, Spanien och Italien.

I ett pressmeddelande från Billogram hyllar Partech bolagets bedrifter:

“De upptäckte en lucka på marknaden och har därefter i det tysta byggt den mest avancerade fakturerings- och betalningsplattformen för stora B2C-företag som vill integrera fakturering, betalning och kravhantering i en och samma lösning”, säger Omri Benayoun som är partner på Partech.

Billogram hade kraftig tillväxt under 2020 och antalet signerade kundavtal ökade under fjolåret med 300 procent.

“Efterfrågan är större än vi kan hantera, den internationella marknaden är enorm och hittills har vi bara skrapat på ytan av potentialen inom det här området och i vår produkt”, säger Carl Lindberg som är operativ chef på Billogram, till Breakit.

ANNONS
ANNONS

Sedan ett tag tillbaka är Billograms tjänster betydligt mer avancerade än att digitalisera pappersfakturor. Nu satsar bolaget tjänster som gör det möjligt för kunder att i större utsträckning välja betalningssätt och att skräddarsy betalningspåminnelser efter kundens historik.

Billogram omsatte 67,5 miljoner kronor under 2020, vilket var en ökning från 54 miljoner kronor året innan. Resultatet efter finansiella poster hamnade i sin tur på minus 17,9 miljoner kronor. Motsvarande siffra året innan låg på minus 15,7 miljoner, skriver Breakit.

Läs också:

Faktureringstjänsten ska växa – tar in 45 miljoner
Här är Thord ”WM-data” Wilknes nya it-bolag