Ett internationellt och högt rankat flygbolag vill anställa 3 500 nya medarbetare – kan du tänka dig flytta långt bort, så finns det jobb.

ANNONS

Söker du jobb och inte är främmande för en flytt till extremt mycket varmare breddgrader i Mellanöstern är detta ett ypperligt tillfälle när helstatligt ägda Emirates, som är flygbolag hemmahörande i Dubai i Förenade Arabemiraten nu erbjuder 3 500 lediga tjänster.

Flygbolaget vill tillsätta 3 000 kabinanställda och 500 flygplatspersonal och går nu ut i en global kampanj, framgår det i ett pressmeddelande.

Observera alltså att de lediga jobben finns i Dubai, men Emirates erbjuder samtidigt ”spännande möjligheter för serviceinriktade personer som vill uppleva världen och agera ambassadörer för Emirates”.

Återanställer personal som fick gå i pandemin

Under pandemin har Emirates, precis som flygindustrin i sin helhet, haft det tufft.

Men nu har flygbolaget enligt egen utsago ”succesivt återställt sitt flygnätverk i takt med att restriktioner lättat runt om i världen”.

De senaste månaderna har Emirates, uppger man, ”återanställt piloter, kabinpersonal och operativ personal” som tvingades lämna sina tjänster när pandemin i fjol härjade som värst.

Emirates flyger i dagsläget till 120 destinationer i världen, vilket uppges motsvara 90 procent av flygbolagets nätverk innan pandemin.

ANNONS
ANNONS

Till slutet av året räknat flygbolaget med att återställa 70 procent av sin flygkapacitet och även återinföra sina ”ikoniska A380-flygplan i aktiv tjänst”.

Förra våren, mitt i brinnande pandemi, berättade Dagens PS med hänvisning till Bloomberg News att Emirates var i färd med att skära ner verksamheten med 30 000 jobb.

Läs mer: De 20 säkraste flygbolagen i pandemitider [Dagens PS]