I nio år i rad har Gnosjöföretaget slagit rekord. Framgångsreceptet: att utveckla personalen i tuffa tider.

ANNONS

Gnosjö Automatsvarvning såg dagens ljus redan 1947 och har överlevt både upp- och nergångar.

Dessutom har företaget alltså satt rekord nio år i följd. I fjol blev omsättningen rekordhöga 130 miljoner kronor mot 32 miljoner kronor 2009, framgår det i en artikel på Företagarna.se där Linda Fransson, vd och andra generationen i ägarfamiljen, avslöjar trollformeln bakom succén.

Det handlar om att våga satsa även när det blåser stark motvind, förklarar hon.

”Antalet anställda har mer än fördubblats på tio år och enbart i fjol anställdes ett tiotal nya medarbetare”, säger hon.

Kraschen med Lehman Brothers drog ur proppen i hela den globala bilindustrin. Men Gnosjö Automatsvarvning, som levererar just till bilindustrin, sa bara upp fyra av 31 anställda och satte resten av personalen i utbildning i väntan på bättre tider.

Det resulterade enligt Linda Fransson i att de anställda blev ännu mer kompetenta, ”ett Formel 1-team som hon uttrycker det”, när det sedan tog fart igen.

Det ska sägas att företagets försäljning halverades under det värsta året 2009, det blev förlustsiffror, och Linda Fransson tog själv inte ut någon lön då. Men det fanns sparat i kassan i sann Gnosjöanda och det blev räddningen under pärsen.

ANNONS
ANNONS

”Vi trodde på att det skulle vända. Det gjorde det också.”

Företaget har i dag enligt artikeln på Företagarna.se 60 anställda. Intäkterna ökar varje år och nya investeringar står för dörren.