Jakten på årets entreprenör i Sverige är i gång. Nomineringarna har startat och pågår till 31 augusti. 

ANNONS

I dag, måndag 28 juni, startade nomineringsperioden för EY Entrepreneur Of The Year 2021.

Jakten på årets entreprenör i Sverige är därmed i gång. I november utses sex regionala vinnare som tävlar om den nationella titeln, enligt ett pressmeddelande.

Sedan 1990-talet har rådgivnings- och revisionsföretaget EY korat Sveriges främsta entreprenörer.

Kravet för att få delta är att företaget måste ha varit aktivt i minst fem år med en omsättning på minst 10 miljoner kronor, alternativt ha tio anställda.

I höst utses de regionala vinnarna av oberoende jurygrupper i de fyra priskategorierna.

Hoppas på 25 år till

Förutom huvudpriset delas priser ut till Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt.

Vinnarna går sedan vidare till den nationella finalen som hålls i början av 2022. Det finns även möjlighet att nominera till hedersutmärkelsen Årets sociala entreprenör, som delades ut i Sverige för första gången 2020.

ANNONS
ANNONS

”Vi firade i år 25-årsjubileum av den nationella utmärkelsen, och jag hoppas på minst 25 år till av inspirerande och inkluderande entreprenörskap. Förhoppningsvis kommer vi få ta del av ännu mer entreprenörsresor där en hållbar framtid står i fokus”, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige, i en kommentar.

Vinnaren i huvudkategorin går vidare till den globala tävlingen World Entrepreneur Of The Year, där vinnare från hela världen gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.