Viftar bort kritiken. ”Jag förstår inte.” Det säger Krys vd Johannes Schildt, som menar att patienterna tack vare nätläkarnas entré nu snabbare får vård, skriver SvD.

ANNONS

”Vi tar hand om patienter som har tröttnat på att aldrig få kontakt med primärvården. Eller, i desperation, kanske hade sökt sig till akuten”, deklarerar han i tidningen och avslöjar i artikeln att Kry lanseras i England och Frankrike innan årets slut.

Därefter står Tyskland på dagordningen, enligt förhoppningarna och sedan kan det bli expansion utanför Europa, enligt Johannes Schildt.

”Jag utesluter inte att vi har 100 miljoner patienter per år i Europa om 5–10 år”, förklarar han i SvD-intervjun.

Sedan tidigare finns Kry i Norge och har ett pilotprojekt på gång i Spanien.

I fjol omsatte Kry – som är störst i branschen i Sverige – runt 100 miljoner kronor, vilket Dagens PS berättade här om dagen med hänvisning till Breakit, som i juni uppgav att nätdoktorn plockat in drygt en halv miljard kronor i riskkapital från investerare, vilket även Dagens PS berättade om.

Kritiken mot nätläkarna gäller bland annat vårdapparna.

ANNONS
ANNONS

Men den här kritiken är grundlös, liksom den om att nätläkarna tar resurser från vården, anser alltså Johannes Schildt och lyfter fram patienterna i fokus.

”Det är väl toppen att vi ger dem en möjlighet att få träffa en läkare. Och det snabbt. Få andra länder så har så dålig tillgänglighet till läkare som Sverige, något vi på Kry är på väg att ändra på”, säger han.