Nu ska entreprenören Richard Branson ta sig an kryssningar med Virgin Voyages i USA. Han vill locka resenärer som vill ha kul, men barnen får stanna hemma.

ANNONS

Efter rymden är det dags för havet.

Virgin Voyages sjösattes redan förra sommaren i Storbritannien och har på grund av pandemin blivit försenad i USA, men nu är det dags för den första amerikanska avseglingen från Miami.

Ointresserad av kryssningar

Med Virgin Voyages ger sig miljardären in i kryssningsvärlden som han egentligen inte gillar.

”Jag var aldrig intresserad av att åka på kryssningar, och jag misstänker av 90 procent av de som lyssnar på detta inte är intresserade av att åka på kryssningar, säger Richard Branson till CNBC.

Samtidigt tillägger han att ”det är anledningen till att jag startade många företag under de senaste 50 åren.”

ANNONS
ANNONS

Konkurrensen inom området är knivskarp, men det avskräcker inte Branson som tänker sticka ut från resten med fokus på wellness och nöje.

”Vi vill försöka locka många människor som aldrig någonsin skulle drömma om att åka på ett kryssningsfartyg. Det kommer bli ett kul fartyg för vuxna där inga barn är tillåtna ombord – så folk kommer ha det bra.”

Coolare alternativ

Virgin Voyages marknadsför sig som ett ”coolare” alternativ än konkurenterna och de tre fartygen har boxningsringar och yogaklasser på däck samtidigt som gästerna kan tatuera sig i en bar.

Fortfarande är det dock oklart om den första avresan från Miami den 6 oktober är fullbokad eller inte, och Richard Branson undviker att svara på frågan.

Samtidigt sitter konkurenterna lugnt i båten och känner sig inte hotade av den nya uppstickaren, snarare tvärtom.

ANNONS
ANNONS

”Det är viktigt att titta på branschen, och där kan man säga att nya spelare är en fördel för oss eftersom de lockar uppmärksamhet”, säger Royal Caribbeans vd Richard Fain.

Läs även: Richard Branson säljer aktier i Virgin Galactic [Dagens PS]