Han borde veta vad han snackar om. Han är god för 80 miljarder dollar.

ANNONS

Warren Buffett, en superkändis i New Yorks finanskvarter, som brukar kallas Oraklet från Omaha, har för vana att bara tanka kvalitetsaktier på börsen. Det har byggt upp hans förmögenhet, skriver Affärsvärlden på nätet.

Buffett är i dag en av världens rikaste och hans taktik är att investera på börsen på lång sikt.

Just det där att placera i aktier med lång horisont är också hans tips nummer 1.

”Medan andra investerare funderar på vad som kan hända under nästa decennium fokuserar Buffett på vad som komma skall de nästa 20, 30 eller till och med 40 kommande åren”, skriver AFV, som konstaterar att Buffetts strategi är att stoppa in pengar i aktier som finns kvar under hela hans livstid – på så sätt har hans börsportfölj överlevt marknadskrascher, framgår det.

Hans nästa råd, nummer 2, är att investera i papper som genererar en ränta-på-ränta-effekt, på sikt blir det miljoner.

Slutligen, tips nummer 3 från den tunge Wall Street-elefanten, är att dels alltså ha en placeringshorisont som sträcker sig över decennier, dels att fokusera på risken. För Buffett är det primärt att satsa på aktier ”där risken för en total kapitalförlust är lika med noll”, enligt AFV-artikeln.

ANNONS
ANNONS

Dagens PS berättade förresten för några dagar sedan att Warren Buffett shoppar ytterligare 75 miljoner aktier i den amerikanska teknikjätten Apple.

Det där med att det är klokt investera som gurun Buffett är ett återkommande tema – kolla här.