Den norske hotellkungen och miljardären har redan varslat 7.500 personer i Norden i sin hotellkedja Nordic Choice, ”och det kan komma mer”, säger han.

ANNONS

På onsdagskvällen framträdde Petter Stordalen i en intervju i Dagsrevyen på NRK. Där bad han den norska regeringen att agera direkt med ett räddningspaket till den hårt ansatta besöksnäringen.

”Det här gäller hela landet, inte bara besöksnäringen utan också handelsnäringen, som nu står på randen till avgrunden”, sade Stordalen.

Om det inte blir en lösning på coronakrisen blir konsekvenserna ”enormt stora”, menar hotellmiljardären som inser att de restriktioner som Norge infört för att hindra smittspridningen varit helt nödvändiga men att dessa samtidigt gjort att hans hotell och restauranger  ”över en natt blev helt utan intäkter”.

I samband med de tusentals varslen i Norden på Nordic Choice gick Stordalen ut på Instagram och deklarerade att man aldrig varit med om en liknande kris.

ANNONS
ANNONS

”Detta är utan tvekan den mest extrema och allvarligaste situation som besöksnäringen har upplevt någonsin. Och det är den mest extrema och allvarliga situation jag upplevt som entreprenör”, sade Stordalen i Instagram-videon.