Stjärnkocken ger bort krog: "Känns lite kul"

Uppdaterad: 01 nov. 2017Publicerad: 01 nov. 2017
Melker Andersson ger bort sin krog i Malmö. (Foto: TT)
Melker Andersson ger bort sin krog i Malmö. (Foto: TT)

Sugen på att bli krögare? Nu har du chansen.

ANNONS
ANNONS

Det säger Melker Andersson, som driver flera kända matkrogar i Stockholm.

Men det är en annan krog, Burgers & Bar (tidigare Köttbaren), vid köpcentret Caroli i Malmö som han nu bestämt sig för att överlåta till en annan ägare – helt gratis.

“Jag skulle gärna se att en ung, bra kock får möjligheten att starta sin första restaurang där”, säger Melker Andersson till Sydsvenskan och förklarar att det är svårt att riva restaurangen på distans.

Han har försökt sälja matkrogen – utan framgång. Och nu har han öppnat ännu en krog i Stockholm och vill inte stå kvar i Malmö och “göra något halvdant”, säger Melker Andersson i artikeln.

Han hoppas att någon driven Malmökrögare tar över hans restaurang.

“Jag fick själv min första krog på ett väldigt billigt sätt och jag tycker det känns bra att ge den här chansen till en annan kock. Rent ekonomiskt är det ju inte försvarbart, men jag tycker ju att det känns lite kul att få skänka bort en krog. Extra kul tycker jag det vore om det var en ung kock som kanske inte har pengar, men som här kan starta sin första krog”, säger Melker Andersson till Sydsvenska Dagbladet och hänvisar intresserade till F12-gruppens hemsida.

I Stockholm driver Melker Andersson och hans F12-gruppen restauranger som Publico, Mother, Smak, Miss Voon och Kött & Fiskbaren och ytterligare två är på gång.

Hans snabbmatskedja Vigårda blir även kvar i Malmö och där är planen att expandera i Skåne.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.