Generaldirektör Ingemar Hansson kallades till ett möte med Magdalena Andersson (S) i dag, torsdag. I samband med det fick han beskedet att han måste lämna sin stol som generaldirektör för Skatteverket.

ANNONS

Bakgrunden är förstås skandalerna som uppdagats av SVT:s Uppdrag granskning, en följetong som även DagensPS.se berättat om.

”Ingemar Hansson har ett och ett halvt år kvar på sitt förordnande men jag tycker det är bättre att han lämnar redan nu”, säger Magdalena Andersson.

”Min bedömning är att Skatteverkets anseende har möjlighet att återhämta sig snabbare med ett nytt team på plats. Jag har bedömt att han i framtiden inte ska leda Skatteverket, vi behöver en ny generaldirektör.”

Enligt Magdalena Andersson är det viktigt att det finns ett starkt förtroende för Skatteverket.

Ingemar Hansson erbjuds nu i stället jobb under statsrådet Magdalena Andersson på finansdepartementet. Finansministern menar att han kan komma till nytta där med sin ”breda erfarenhet” och ”kompetens”.

Så här kommenterar Ingemar Hansson Magdalena Anderssons beslut, enligt Ekot i Sveriges Radio:

”Det är ett bra beslut. Jag förstår att finansministern vill skapa ett nytt team. Jag kommer att vara kvar på Skatteverket till det nya teamet är på plats. Jag är mycket nöjd med den här uppgörelsen”.

ANNONS
ANNONS

 

MISSA INTE: Generaldirektör avslöjad: Hemlig ”torped” åt VD [DagenspS.se] >

LÄS ÄVEN: Skatteverkets toppar ringde och varnade sin kompis [DagensPS.se] >