Mannen bakom fiaskot Fyre Festival ska jobba på sina memoarer medan han avtjänar sitt fängelsestraff.

ANNONS

Det skriver Dagens Nyheter. Billy McFarland avtjänar just nu sitt fängelsestraff efter att ha dömts för bedrägeri på flera punkter.

I artikeln anges en frilansande redaktör som källan till informationen. Enligt redaktören, som ska hjälpa till med boken, så skriver McFarland i fängelset och postar sedan sidorna till sin flickvän. Titeln på memoarerna ska bli ”Promethys: The God of Fyre” – ett namn som anspelar på Prometheus från grekisk mytologi, en titan som gav elden till människorna.

Fyre Festival är ett ökänt arrangemang som var McFarlands egen skapelse. Festivalen lovade runt, och levererade ytterst tunt. Gästerna som köpt dyra biljetter förväntade sig en lyxvistelse på en tropisk ö och musikunderhållning i världsklass – och fick ingetdera. Fiaskot fick ännu större uppmärksamhet när en rad dokumentärer publicerades i början av året, bland annat Netflix egen ”Fyre Festival: The Greatest Party That Never Happened”.

ANNONS
ANNONS

McFarland lurade investerare på tiotals miljoner dollar, och avtjänar nu sitt straff på sex år i fängelse. Han är dessutom skyldig de målsägande drygt 100 miljoner dollar i återbetalning och skadestånd.