Så gör 7-åring kometkarriär på internet

Uppdaterad: 17 sep. 2016Publicerad: 17 sep. 2016
7-åriga Haileigh Vasquez lockar tunga sponsorer till sitt Instagram-konto som i skrivande stund har 129.000 följare. (Foto: TT) OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

För en vanlig 7-åring anses förmodligen allt över vanlig veckopeng vara jackpot. Men för Haileigh Vasquez är verkligheten en annan. Hennes inkomst skulle nog göra de flesta avundsjuka, även i vuxenvärlden.

ANNONS
ANNONS

Amerikanska Haileigh Vasquez är nämligen både Instagram-stjärna, barnmodell och aspirerande skådespelerska, skriver sajten Narratively som följt den unga flickans vardag som varit ett internetfenomen sedan 3 års ålder och som i dag lockar tunga sponsorer som McDonalds, Amazon och Polaroid.

Knatten, som av en fotograf beskrivs som ”en liten Audrey Hepburn”, har gästat talk shows och gått på röda mattan. Nyligen gick hon på catwalken under New York Fashion Week och till vardags varvar hon läsestund på förskolan med fartfyllda fotograferingar.

Exakt hur mycket unga Haileigh drar in varje månad, pengar som enligt mamma Zulay Vasquez läggs på högg inför framtiden, framgår inte i artikeln. Klart är dock att sociala medier, och framför allt Instagram, blivit en riktig guldgruva för de som lyckas locka stor publik. Dagens PS skrev nyligen om bland annat svenska stjärnbloggerskan Kenza Zouiten som drar in enorma belopp på sponsrade inlägg varje månad.

LÄS ÄVEN: Så blev bloggerskan stenrik entreprenör  >

”Kenza Zouiten är en av de allra största svenska Instagramprofilerna. Ett omnämnande av henne är hårdvaluta i den digitala medievärlden”, skrev Breakit efter att ha tagit del av hennes bokslut som visade på månadsintäkter i 400.000-kronorsklassen.

Haileigh Vasquez har i skrivande stund 129.000 följare på Instagram.

LÄS VIDARE: The Secret Life of a Seven-Year-Old Instagram Star  >

ANNONS
ANNONS