Enligt Svenska Dagbladet lyfter den tidigare vd:n för Svenskt Näringsliv 900.000 kronor i arvode för ordförandeposten i styrelsen i den omskrivna pensionskoncernen Allra.

ANNONS

Finanskändisen Ebba Lindsö får därmed lika mycket pengar från Allra som finansmannen Fredrik Lundberg kvitterar ut i arvode som vice ordförande i Handelsbanken, framgår det, och då omsätter Handelsbanken 40 miljarder kronor.

Ebba Lindsö, som har flera andra tunga styrelseuppdrag, bland annat i Sjätte AP-fonden och SBAB, har deklarerat att hon tänker lämna stolen som ordförande i Allra i mars efter den senaste tidens negativa publicitet kring pensionsbolaget.

Däremot blir hon kvar som rådgivare i bolaget, enligt SvD Näringsliv, som uppger att Ebba Lindsö i dag har ett grundarvode på 250.000 kronor plus ytterligare 50.000 kronor i månaden som styrelseordförande i Allra.

Där utöver får 50.000 kronor i arvode som ordförande i bolagets ersättningsutskott, enligt tidningen som konstaterar att hennes totala arvode på 900.000 kronor i ett bolag som omsätter drygt 700 miljoner kronor är ”anmärkningsvärt”.

Tidningen hänvisar på den punkten till flera källor som man pratat med.

I artikeln framgår det också att både Thomas Bodström och Meg Tivéus får 250.000 kronor vardera i arvode från Allra.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Löfven vill stoppa fondtopparnas lyxliv [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Utskällda fondtoppar lever i lyx [DagensPS.se] >