Washington Post uppger nu att Facebookgrundaren Mark Zuckerberg ruvar på att bli president, enligt Dina Pengar i Expressen.

ANNONS

Washington Post hänvisar till spekulationer i flera amerikanska medier, som menar att mångmiljardären och techsnillet på senare tid gjort en hel del saker som kan tyda på att han förbereder sig på att på sikt ta plats i Vita huset i Washington, där republikanen Donald Trump under stora protester installerades så sent som i fredags.

Mark Zuckerberg har bland annat riktat stort tack till poliser för deras hårda arbete, där till har han besökt en rodeo och gjort planteringar i en park. Sammantaget indikerar det här, enligt flera medier i USA, att Zuckerberg gör sig redo för ett kommande presidentval.

”De här poliserna gör ett så viktigt arbete, och det betydde mycket för mig att kunna tacka dem personligen. Vi hade en bra diskussion om hur sociala medier förändrar lagen”, har Zuckerberg skrivit på sin Facebooksida efteråt, enligt Vanity Fair, uppger Dina Pengar.

Mark Zuckerberg har dessutom lovat besöka alla USA:s delstater under 2017.

Som nyårslöfte skrev han på sin Facebooksida:
”Mitt jobb är att förbinda människor med varandra i världen och ge alla en röst. Jag vill personligen höra mer av deras röster i år”.

Tidigare har Mark Zuckerberg också sagt att han är ateist, men plötsligt talar han enligt amerikanska medier om att religion är viktigt. Och han har även anställt Barack Obamas tidigare kampanjledare David Plouffe för att jobba med hans och hustrun Priscilla Chans välgörenhetsorganisation.

Enligt spekulationerna och ryktena är det först i presidentvalet 2024 som Mark Zuckerberg har för avsikt att kandidera. Själv har han valt att inte kommentera uppgifterna.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Han kallar Zuckerberg för diktator [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Intervjun med Zuckerberg du nog aldrig har sett [Dagens PS] >