Nu varnar investeraren Ray Dalio för att den amerikanska politiska klyftan kan skada produktiviteten och ekonomin. Båda sidorna kommer satsa stenhårt på valet 2024 där Ray Dalio inte tror att något av de politiska lägren kommer ge sig.

ANNONS

Miljardären och investeraren Ray Dalio som har byggt upp hedgefonden Bridgewater Associates tror att den ökande klyftan mellan de politiska lägren i USA kan få ekonomiska effekter, särskilt sedan stämningen redan hårdnar inför valet 2024.

”Det är fullt möjligt att ingen av sidorna kommer acceptera att förlora valet 2024”, skrev Dalio i ett inlägg under tisdagen, uppger Business Insider.

Drar kraftigt till höger och vänster

Investeraren sa vidare att de båda partierna Republikanerna och Demokraterna inte har varit så mycket på högersidan- respektive vänstersidan sedan 1990.

”Klyftan mellan dem är enorm”, uppgav Dalio.

Den klyftan kan leda till ännu större motsättningar som gör att investerare håller sig borta från USA – ”sådana politiska sammandrabbningar skadar produktiviteten och skapar en ogästvänlig miljö, vilket skadar kapitalflödena.”

Diversifierad strategi

Dalio har konsekvent uppmanat investerare att ha en diversifierad strategi när det gäller placeringar, och tryckt på att investera i Kina trots det auktoritära politiska systemet.

ANNONS
ANNONS

I sitt inlägg upprepade Dalio även sin varning om att inte hålla stora mängder kontanter och obligationer, och istället investera i aktier och inflationssäkra tillgångar i ”länder med sunda finanser och välutbildade befolkningar som har intern ordning”.

Läs även: Miljardären Ray Dalio mediterar – nyckeln till framgång [Dagens PS]