Sverker Martin-Löf var en av svenskt näringslivs mäktigaste när det uppdagades att han missbrukat sitt inflytande genom att bjuda på överdådiga jaktresor och lyxigt affärsflyg till andra toppar inom näringslivet.

ANNONS

Turbulensen som uppstod i samband med granskningen ledde till att han tvingades lämna bland annat börsjätten SCA och investmentbolaget Industrivärden.

Enligt Sveriges Radio, som intervjuat Sverker Martin-Löf, står han fast vid att han inte gjort något fel. Men om det pratar han inte i inslaget. Däremot uttrycker han missnöje över hur SCA och Industrivärden drivs efter hans påtvingade sorti.

”Det som händer nu i och med att Industrivärden byter investeringsfilosofi, de kallar sig nu för kapitalförvaltare och allt är till salu och inget är heligt. Man funderar på att stycka och dela upp för att skapa kortsiktiga vinster. Det kommer att gå ut över de här företagen. Alla som ingår i Industrivärdensfären, det är Volvo, Ericsson, Sandvik, Skanska, SCA och Handelsbanken”, säger Sverker Martin-Löf till SR.

LÄS ARTIKELN: ”Sverker Martin-Löf om SCA-skandalen” [Sveriges Radio] ›

LÄS GRANSKNINGEN: ”Granskningen av SCA” [Svenska Dagbladet] ›

ANNONS
ANNONS