Dottern till en av Sveriges rikaste personer har aldrig gjort någon större intervju. Förrän nu.

ANNONS

Det skriver Svenska Dagbladets Birgitta Forsberg som har träffat Charlotte Söderström, dotter till H&M-ordföranden och storägaren Stefan Persson och bror till vd:n Karl-Johan Persson, på klädjättens huvudkontor i centrala Stockholm. Här jobbar hon deltid på H&M:s sponsringsavdelning – vilken också sponsrar EM-guldhästen ”H&M All in”.

Mycket av intervjun handlar om just den ”bevingade” valacken som nyligen tog ryttaren Peder Fredricson över mållinjen på bästa tid. Men även om klädjätten officiellt står bakom vinnarhästen är det få som vet att det är Charlotte Söderström som äger den.

Faktum är att det mesta är okänt kring den medieskygge H&M-arvingen, skriver SvD.

”Varför ska fokus vara på mig? Det är Peder och All In som ska vara i fokus. Det är de som är inne på banan och gör jobbet, även om det är många i bakgrunden som jobbar med teamet: hästskötare, hovslagare, veterinär”, säger hon till tidningen.

I intervjun framgår det att hästen kan vara värd 100 miljoner kronor. Men Charlotte Sjöström har inga planer på att sälja.

”Nej, jag håller fast vid den plan vi satte när jag köpte honom. Vi skulle ha honom länge och sätta långsiktiga mål.”

ANNONS
ANNONS

Frågan om H&M:s utveckling på börsen – där aktien fallit över 20 procent i år – passar hon över till pappan och storebrodern. Men enligt SvD:s skribent blir det tydligt att hon är mer involverad i börsgiganten, och har ”mer koll än hon vill låta påskina”.

”Det har blivit en del av mitt liv. Jag brinner för det och engagerar mig i det. Jag är stolt över det. Jag älskar företaget.”