Dagens PS skrev nyligen om att Elon Musk ilsknade till på journalister samt om hur han fått 126 förbannade norrmän på halsen. Och nu har den mångsysslande entreprenören kanske ytterligare anledning att bli irriterad.

ANNONS

Det konservativa webbmagasinet Federalist publicerade nyligen en artikel med rubriken ”Elon Musk Continues to Blow Up Taxpayer Money With Falcon 9” (ungefär ”Elon Musk fortsätter sätta sprätt på skattepengar med Falcon 9” på svenska). I samma veva kunde man läsa en liknande artikel om hur den mångsysslande miljardären ”stulit” 5 miljarder dollar från det amerikanska folket, på sajten Libertarian Republic, samtidigt som Liberty Conservative publicerade en tredje i samma tema.

Gemensamt för samtliga tre artiklar är att de är skrivna av samma person: Shepard Stewert. Och nu visar det sig att personen inte existerar.

”[Han är] definitivt fejk. Efter vi publicerat honom gick han under jorden fullständigt”, säger en ilsken Gavin Wax, chefredaktör på Liberty Conservative.

I en artikel med rubriken ”Musk vs. the Trolls” granskar nu amerikanska Bloomberg vad som verkar vara en omfattande smutskastningskampanj mot den australienfödde miljardären som står bakom storbolag som elbilstillverkaren Tesla, rymdföretaget Space X samt betaltjänstsuccén Pay Pal.

Bakgrunden till anklagelserna – att Musk ska ha förskingrat motsvarande 45 miljarder kronor av skattebetalarnas pengar – grundar sig enligt Bloomberg i en artikel i Los Angeles Times från tidigare i höstas om att Musks olika bolag sammanlagt tagit emot 4,9 miljarder dollar i statliga stöd. Ett faktum ljusskygga kritiker snedvrider och använder sig av för att måla upp Musk som en skojare, skriver Bloomberg.

Artiklarna nämnda ovan är bara några av många attacker mot Elon Musk senaste månaderna. En sajt med namnet ”Who is Elon Musk”, som publicerat ett klipp kallat ”American Swindler: The Elon Musk Story”, uppger att man sponsras av ”Center for Business and Responsible Government” – en organisation som Bloomberg inte kan hitta ett spår av. En annan – Stop Elon From Failing Again – listar konservativa stödgruppen Citizens for the Republic som en av sponsorerna. Organisationen finns men vill inte avslöja vem eller vilka företag som pumpat in pengar i verksamheten.

MISSA INTE: Elon Musks nya monsterbil blir snabbast i världen [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Musks värsta rival gör comeback [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

URSPRUNGSKÄLLOR:

Elon Musk vs. the Trolls [Bloomberg] > 

Elon Musk’s growing empire is fueled by $4.9 billion in government subsidies [LA Times] >