Robert Durst – ökänd och morddömd dollarmiljonär från en fastighetsdynasti i New York – dog i måndags i en ålder av 78 år.

ANNONS

Flera amerikanska medier, däribland Wall Street Journal, rapporterar om att Robert Durst avlidit i vad som uppges vara ”naturliga orsaker”.

Durst som härstammade från en inflytelserik fastighetsdynasti New York dog enligt sin advokat ”i förvar av Kaliforniens kriminalvårdsdepartement”.

Den 14 oktober förra året dömdes han mot sitt nekande till livstids fängelse utan chans till villkorlig frigivning för mord av första graden på en kvinna. Enligt åklagarna mördade Durst kvinnan – som var en nära vän – för att hindra från att prata om hans saknade hustru.

Durst fru, Kathleen McCormack Durst, försvann spårlöst 1982 och han förnekade hela tiden anklagelser om inblandning i det mystiska försvinnandet, som han i åratal var misstänkt och utreddes för.

Frikändes för ett annat mord

Den ökände miljonären var även misstänkt för mord på en granne i Texas, men frikändes 2003 för att ha dödsskjutit grannen.

Jurymedlemmarna kom fram till att det var självförsvar trots att Robert Durst medgav att han styckat sin granne i två delar och efteråt dumpat kroppsdelarna i en bukt.

Durst föddes enligt WSJ den 12 april 1943 och växte upp i Scarsdale, en förort norr om New York City.

ANNONS
ANNONS

Han var den äldsta i en barnaskara av fyra. Föräldrar var Seymour och Bernice Durst.

I unga år jobbade Robert Durst som blev dollarmiljonär för familjeföretaget, som drog i gång redan 1915 när Joseph Durst – en invandrad skräddare från nuvarande Polen – köpte sin första byggnad på West 34th Street nära Fifth Avenue på Manhattan.

Läs mer: Fastighetsmogulens son kriminalhistorisk gåta [Dagens PS]