Edward Bloms karriär som sångartist blommar inte – men han får ändå en platinaskiva.

ANNONS

Förra lördagen framträdde den folkkäre gastronomen och kulturhistorikern i deltävling 1 i Melodifestivalen, som SVT-sändes från Karlstad.

Edward Blom lyckades inte nå finalen. Låten ”Livet på en pinne” blev femma, vilket han själv är nöjd med.

”Jag kan ju inte sjunga”.

Den spruckna sångkarriären till trots kan Edward Blom nu trösta sig med att han redan fått en platina för låten ”När man festar, festar man”, där Adam von Friesendorff under namnet Tonsatt samplat Edward Blom-citat han klippt ur intervjuer och som laddats ner så många gånger på Spotify att den nått platinanivå.

”Jag har ju inte drömt om att spela in musik över huvud taget. Men nu hänger en fantastisk platinaskiva på min vägg, mitt emellan riddardubbningsintyget och priserna för mina kokböcker från World Gourmand Awards”, säger Edward Blom i sin podd Edward Bloms smörgåsbord, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

I och med de förändrade villkoren i musikbranschen delas guld- och platinaskivor numera ut inte bara för sålda skivor utan även för nedladdningar. Det är branschorganisationen Ifpi Sverige som certifierar guld- och platinaskivor. Platina motsvarar 5,4 miljoner nedladdningar på Spotify.

Här kan du lyssna på podden Edward Bloms smörgåsbord, som kommer med ett nytt avsnitt varannan vecka.