Dagens PS

Kände analytikern hissar stukade H&M-aktien

Peter Malmqvist
Peter Malmqvist
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 18 jan. 2018Publicerad: 18 jan. 2018

Anser att aktien är “enormt köpvärd”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Trots H&M:s kräftgång på börsen och trots att allt fler stora investerare överger aktien, så menar Peter Malmqvist, chefsanalytiker på Remium, att klädjättens aktie absolut är värd att stuva börsportföljen med.

Det säger han i en intervju med Affärsvärlden, där han hävdar att den senaste tidens dramatiska kursfall i H&M är omotiverat.

“Även om aktiekursen har halverats de senaste två, tre åren så är bolaget fortfarande ett av börsens största”, säger Malmqvist till AFV och fortsätter:

“Jag har nog inte sett något så lågt värderat i förhållande till aktuella vinstprognoser på 20 år. H&M har överträffat analytikernas förväntningar de senaste sju kvartalen, vilket är helt unikt. Normalt när bolaget gör det så skrivs ju prognoserna upp. Baserat på dessa parametrar är aktien enormt köpvärd.”

Peter Malmqvist är inte ensam om att gilla H&M-aktien – trots kräftgången på börsen, som bland annat är en effekt av sämre försäljning än väntat, inte minst vad det gäller e-handeln, och bristande kommunikation mellan H&M-ledningen och aktiemarknaden.

Även hotellmagnaten Petter Stordalen, fastighetskungen Olof Johansson och finansmannen Gustaf Douglas har ökat på eller köpt H&M-aktier på senare tid, liksom Nordea Fonder.

De tror att H&M-aktien bottnat och att det nu bara kan vända uppåt.

När det gäller ryktet om ett samgående mellan H&M och Kinnevik-ägda Zalando tror Peter Malmqvist inte ett smack på en sådan affär.

ANNONS

“Det finns ingenting i H&M:s historik som visar på att de mäktar med att genomföra förvärv. De gjorde ett förvärv av ett jeansföretag för tio år sedan och det är en av deras största floppar de gett sig in på”, säger han bland annat i AFV-intervjun.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS