Rikskända Caroline Farberger lämnar Ica-gruppen och satsar i stället på en karriär som riskkapitalist – ”jag är redo att ta nästa steg”.

ANNONS

”Det har varit en fantastisk resa att få vara med och bygga upp Ica Försäkring från grunden”, säger Caroline Farberger.

Hon lämnar Ica-koncernen i vår och slutar som vd efter nästan sex år för Ica Försäkring – dotterbolag till Ica Banken – för att bli riskkapitalist.

Hon blir partner, delägare och arbetande styrelseordförande i investmentbolaget Wellstreet.

Ica Försäkring startade 2016 och byggdes upp av bland andra Caroline Farberger. I dag har bolaget över 200 000 kunder och 1 oktober passerade bolaget enligt egen utsago en årspremievolym på 800 miljoner kronor.

”Kvitto på att vi lyckats”

”Vi har utmanat försäkringsmarknaden, tagit marknadsandelar och en position som Sveriges snabbast växande försäkringsbolag. Lönsamheten är ett kvitto på att vi har lyckats. Att jag nu väljer att gå vidare i min karriär handlar om att jag är redo att ta nästa steg i min personliga utveckling”, säger Caroline Farberger i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Till Dagens Nyheter, som intervjuar henne, säger hon att nästa kapitel nu tar fart i livet.

”Ägande är grunden till makt i näringslivet. Att som delägare med tonvikt på inkludering och mångfald få utveckla entreprenörsdrivna bolag är precis vad jag vill göra”, säger hon till tidningen som berättar att Caroline Farberger blev rikskänd när som som första toppchef i svenskt näringsliv gick ut offentligt och berättade i Dagens Industri om sin könskorrigering från man till kvinna.

Unik med sina ledarskapsmeriter

Hon har en bakgrund inom tech, startup-bolag och entreprenörskap.

När hon tog över Ica Försäkring var det som Carl och DN konstaterar att hon i dag är unik med sina erfarenheter av både manligt och kvinnligt ledarskap.

Det var först när Carl blev Caroline som hon insåg att ledarskapet tidigare var, som hon uttrycker det i DN, ”ganska exkluderade” och tänkte och pratade som män.

ANNONS
ANNONS

Då – som man – var hon omedveten om det själv och trodde att hon hade en jämställd och modern ledarstil.

I dag vet hon bättre.

Läs mer: Ica-vd:n talar ut: ”En nära döden-upplevelse” [Dagens PS]