Dagens PS

Kallduschen: Värdet dumpas 223 miljoner

Gabriel Urwitz
Gabriel Urwitz
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 27 nov. 2017Publicerad: 27 nov. 2017

“Vi hade otur och kanske lite oskicklighet”, medger riskkapitalstjärnan Gabriel Urwitz.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Riskkapitalbolaget Segulah har skrivit ned det bokförda värdet på Teknikmagasinet med 223 miljoner kronor, skriver Dagens Industri.

Nedskrivningen beror främst på flytten av centrallagret som blev alltför kostsam.

”Vi vidtog massa förändringar som vi tror var rätt, men det gick väldigt snabbt och vi hade otur och kanske lite oskicklighet i några moment. Bland annat flytten till ett nytt lager som blev väldigt, väldigt dyr och som dessutom ledde till att vi fick problem med logistik vilket ledde till att försäljningen började hacka”, säger Segulahs vd Sebastian Ehrnrooth till Di.

Problemen med centrallagret gjorde att även likviditeten påverkades och i somras fann man inte någon annan utväg än att ansöka om företagsrekonstruktion.

För närvarande pågår rekonstruktionen i hopp om att kunna nå ett ackord med Teknikmagasinets fordringsägare, enligt rekonstruktören Kent Hägglund.

”Sett i det sammanhanget är det inte så konstigt att vi gör en nedskrivning på aktiernas värde”, säger han om nedskrivningen.

Teknikmagasinet minskade nettoomsättningen med 2,5 procent till 799 miljoner kronor, enligt senaste årsredovisningen. Rörelseresultatet för samma period föll knappt 69 miljoner kronor till minus 51 miljoner kronor.

Segulah betalade runt 600 miljoner kronor för Teknikmagasinet i juni 2015.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS