På tisdagen valdes Lars-Johan Jarnheimer officiellt till ordförande för Telia vid en extrastämma i Stockholm. Så ska han förändra Telia – och hur det ska bli mer som Tele2.

ANNONS

Valet av Lars-Johan Jarnheimer som styrelseordförande skedde i dag på företagets extrainsatta bolagsstämma. I ett tal gav han sin syn på hur företag som Telia kan förändras.

”Jag tror att vi i många bolag är alldeles för komplexa, med för mycket Powerpoint”, säger han bland annat, enligt DI.

Jarnheimer tog även upp den kritik som nyligen riktats mot Telia, då många menar att det är problematiskt att bolaget, vars största ägare är staten, får kontroll över Bonnier Broadcasting genom ett förvärv av mediahuset.

”När det gäller ägare och annat så är min syn att jag ska göra det som är bäst för bolaget, och när inte ägarna tycker att jag och styrelsen och bolaget gör det, tar det tre fyra veckor så har ni en ny ordförande här”, säger enligt DI.

ANNONS
ANNONS

Den nye ordföranden nämnde även att hans mamma är den som visat mest uppskattning för hans nya jobb. Hon jobbade på Telia under hela yrkeslivet, och enligt Jarnheimer var hon ”den enda som jag inte lyckades få att byta till Tele2”, på den tiden han basade för den konkurrerande mobiloperatören.