Bostadsutvecklaren Oscar Properties vd beställde segelbåt för 282 miljoner kronor, men drog sig ur affären.

ANNONS

I en skiljedom i London får yacht-bolaget rätt att kräva Oscar Engelbert, vd för bostadsutvecklaren Oscar Properties, för fakturen för ritningarna på den skräddarsydda segelbåten. Bolaget har vänt sig till Sverige för att driva in fordran, 95 000 euro, drygt en miljon kronor, berättar Dagens Juridik.

Den lyxiga segelbåten, schoonern, skulle bli 55 meter lång med en total prislapp på motsvarande 282 miljoner kronor. Men Oscar Engelbert lämnade avtalet i förtid. Dock ska han enligt skiljedomen betala för designspecifikationerna och det holländska yacht-företaget,  Claasen Marine, har upprepade gånger sökt honom utan framgång.

”Vet inte riktigt vad de syftar på”

Även det inkassobolag som kopplats in har misslyckats med att driva in skulden från Oscar Engelbert, som i ett mejl till Dagens Juridik skriver att parterna inte var överens kring skiljedomen.

”Lagen har haft sin gilla gång. Jag har löpande fått informationen så vet inte riktigt vad de syftar på med att de inte fått tag på mig. Jag har tagit del av domen”.

Han ska även ha bett yacht-bolaget skicka räkningen till Oscar Properties, men den ska ändå inte ha blivit betald.

Yacht-bolaget har i dag anlitat en svensk advokatbyrå för att via Svea hovrätt försöka driva in skulden.

ANNONS
ANNONS

Enligt Expressen har Oscar Engelbert tidigare varit i ekonomiskt trångmål. Kronofogden krävde honom på en skatteskuld på 20 miljoner kronor, som myndigheten delvis lyckades driva in med hårda nypor. Resterande drygt 13 miljoner kronor på skatteskulden betalade Oscar Engelbert enligt tidningen in efter att ärendet fått medieuppmärksamhet.

Oscar Engelbert uppges nyligen ha sålt en skärgårdsidyll för 63 miljoner kronor.