Dagens PS berättade i veckan om att Ola Rollén, vd för Hexagon, låsts in i häkte i Oslo.

ANNONS

Han är misstänkt för insiderbrott i Norge för flera miljoner, något han själv förnekar, men om han i ett senare skede ändå fälls kan straffet bli sex års fängelse enligt norsk lagstiftning.

Ola Rollén har som PS tidigare berättat varit i blåsväder, men den här gången handlar det alltså om att han är frihetsberövad på grund av insiderbrottsmisstankarna.

Marianne Bender, första statsadvokat vid Økokrim i Oslo, Sveriges motsvarighet till Ekobrottsmyndigheten, sade tidigare i veckan till SvD att nio av tio ärenden som hamnar på Økokrims bord leder till fällande domar.

Expressens Dina Pengar skriver nu om hur livet är i häktet för 51-årige Ola Rollén, som enligt artikeln uppges vara god för uppåt en miljard kronor och som normalt brukar bo i extravaganta sviter under sina affärsresor.

Tillvaron i häktet på fängelset i Oslo, där han snart är inne på sitt femte dygn, har inga likheter med det liv stjärnstatus-direktören Ola Rollén är van vid. Han har stenhårda restriktioner med besöksförbud. Han får inte se på tv eller lyssna på radio. Han rastas en timme om dagen och den enda kontakt han har med människor är under förhören med polisen och samtalen med sin advokat, skriver Dina Pengar.

ANNONS
ANNONS

Varje gång Rollén behöver gå på toa måste han ringa i en klocka från häktescellen, där han har en sängbrits.

Han väcks strax efter klockan 7 på morgnarna och serveras frukost klockan 8 bestående av pulverkaffe och smörgås med pålägg.

Klockan 9 får han möjlighet att ta lite luft – han rastas då i en bur.

Lunchen äter Ola Rollén i sin cell. Middagen serveras mellan klockan 14 och 14.30.

Klockan 20.15 låser häktespersonalen in Rollén i cellen igen. Utom på helgerna, då sker inlåsningen redan klockan 17, uppger Dina Pengar.

MISSA INTE: ”Lyxvilla och sportyacht på Solsidan fällde börs-vd” [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: ”Räddade kvarts miljard tack vare ”vansinne” [Dagens PS] >

URSPRUNGSKÄLLAN: ”Stjärndirektörens liv i häktescellen i Oslo” [Dina Pengar, Expressen] >

LÄS VIDARE: ”Økokrim tar sig an Rollén: ”Nio av tio fälls” [SvD Näringsliv] >