Hexagons vd och storägare Ola Rollén frias på alla punkter från anklagelserna om insiderbrott efter sin aktiehandel i norska sensorbolaget Next Biometrics.

ANNONS

Det framgår av domen från Oslo tingsrätt.

”Vi förväntade oss en friande dom från början och är självfallet nöjda med att dessa anklagelser nu avvisats av tingsrätten. Dock är det en stor besvikelse att en korrekt utvärdering av fallet inte gjordes av de relevanta norska myndigheterna i ett tidigare skede”, säger advokat Christian B. Hjort i ett pressmeddelande från Hexagon som publicerades i samband med domen.

Ola Rollén är stolt och glad över att Hexagon stått upp med värdighet och hoppas på att få fortsatt stöd från styrelsen.

”Jag känner mig lättad av den friande domen vilket bekräftar vad jag och mina advokater sagt från första början; att jag inte gjort något fel. Jag känner stor tacksamhet för allt stöd jag fått från aktieägare och medarbetare under denna svåra tid”, säger Rollén efter domen i ett pressmeddelande från Hexagon.

ANNONS
ANNONS

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim kommer att överväga ett överklagande av tingsrättens frikännande av Ola Rollén, det framgår av ett pressmeddelande från myndigheten. Domen avkunnas på måndagen den 29 januari och efter det har myndigheten max två veckor på sig för ett eventuellt överklagande.