Runt en miljon tittare följde på tisdagen det populära programmet på Sveriges television när Leif GW Persson mötte polisens tunge utredare Peter Springare – chef för Örebrokriminalens enhet för grova brott – för att debattera om invandrare är överrepresenterade när det gäller grov våldsbrottslighet, vilket Springare hävdar utifrån anmälningshögen på sitt skrivbord och sin verklighet som polis och har kablat ut på sociala medier och fått både massivt stöd och svidande kritik för.

ANNONS

GW som i ett tidigare avsnitt av ”Veckans brott” kritiserat Springare höll nu med till 100 procent om att invandrare är ”våldsamt överrepresenterade” bland dessa ”busar”, som den luttrade kriminologiprofessorn uttryckte det.

Sedan hände det som åtminstone för ett ögonblick överskuggade det viktiga samtalet. Leif GW Persson petade sig i näsan och rullade ihop ”busen” – om vi får utrycka oss så – för att sekunden senare knäppa i väg densamma på studiogolvet. Det hela utspelades i direktsändningen från SVT och kan omöjligt ha gått observanta tittare förbi.

Det här är underhållning när den är som bäst med oförvitlige och folkkäre Leif GW Persson i huvudrollen.

ANNONS
ANNONS