Efter 20 år slutar Claes Hemberg på Avanza – men hängslena tänker han inte göra sig av med.

ANNONS

I ett pressmeddelande framgår det att den kände och hårt profilerade sparekonomen Claes Hemberg nu lämnar Avanza.

Johanna Kull,  tidigare tillförordnad sparekonom på Avanza, är hans efterträdare.

”Spararna får i Johanna en ny stark sparekonom att hålla i handen. Därför kan jag nu säga stort tack och hejdå, även om jag förstås kommer att sakna alla sparare och härliga kollegor”, säger Claes Hemberg.

”Jag har fått mitt drömuppdrag som sparekonom på Avanza. Claes och jag har jobbat ihop i flera år och jag är väldigt taggad. Vi kommer att fortsätta ge viktig vägledning, väcka debatt och möta sparare på blogg, i sociala medier och vid föreläsningar”, säger Johanna Kull.

Det är oklart vad Claes Hemberg ska göra nu – det han han inte bestämt än.

”Jag har kämpat på ända in i kaklet. Imorgon ska jag på allvar börja undersöka några spår utanför sparvärlden. Vilket det blir får jag återkomma till. Folkbildning är ett stalltips”, säger han  i pressmeddelandet, där Avanzas vd Rikard Josefson konstaterar att Claes Hemberg haft stor betydelse för nischbankens framgång.

”Claes har från start haft en viktig roll i Avanzas själ och energi, och alltid med spararnas bästa i fokus. Johanna har helt rätt värderingar och kompetens att bära arvet vidare”, säger Josefson.

ANNONS
ANNONS

Expressen passar på att fråga Claes Hemberg om han nu tänker göra sig av med sina klassiska hängslen också.

”Haha. Det har jag inte tänkt på, men dem kan jag inte lämna – det är farfars hängslen så de hänger med. De är nästintill intatuerade på kroppen!”