Microsofts grundare Bill Gates kallar coronaviruset för ett ”mardrömsscenario”, men tror inte att dödligheten i USA blir uppåt 240 000 personer, som tidigare angivet av president Donald Trump. Det uppgav han i en intervju med Fox News.

ANNONS

Trump och hans rådgivare sade nyligen att siffran kan landa på 100 000 till 240 000 döda.

Gates tror att det kan bli lägre om personer bibehåller social distansering och kvarstår i karantän. I det fallet tror han även att antalet nya fall kommer att börja avta mot slutet av månaden.

Förutsätter restriktioner i alla delstater

Men för att det ska ske så måste samtliga delstater införa större restriktioner, påpekade Gates i en kolumn i Washington Post i veckan.

Han pekade på att det fortfarande finns vissa delstater som tillåter öppna restauranger och stränder, vilket bäddar för en katastrof då viruset lätt kan överföras till andra delstater där det råder karantän och effekten uteblir då. Därför finns det ingen mellanväg utan alla delstater måste införa större restriktioner för närmaste minst tio veckorna, bedömer Gates.

Bill Gates och hans fru Melinda har via egna stiftelsen donerat 100 miljoner dollar för att bekämpa coronaviruset. Det är mest utspritt i USA med 336 830 smittade och 9 618 döda, enligt Worldometer.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Bill Gates tror på snabb comeback för världen [DagensPS.se] »