Floridaguvernören Ron DeSantis lovordas inför presidentval

Uppdaterad: 09 sep. 2022Publicerad: 09 sep. 2022
Ron DeSantis
Ron DeSantis är populär bland mäktiga företagare i Florida, och även på andra håll i USA. (Foto: TT)

Floridaguvernören Ron DeSantis lovordas inför det amerikanska presidentvalet 2024, och får redan mycket stöd av delstatens mäktiga elit. 

ANNONS
ANNONS

Även om Floridaguvernören Ron DeSantis själv inte har sagt om han tänker ställa upp som Republikanernas kandidat i nästa presidentsval, bredvid eventuellt Donald Trump, så är det många i Florida som redan ser DeSantis som USA:s nästa president, och backar upp honom med stora summor pengar.

Ron DeSantis är “Trump med en hjärna”

Guvernören har kallats “Trump med en hjärna” och är beundrad för sin affärsvänliga attityd och för att vara så långt ifrån politiskt korrekt man kan vara, kombinerat med en stor dos stridslystnad. Det har gjort honom populär bland Floridas mäktiga elit, skriver Fortune. 

Pengarna har strömmat in för att hålla kvar DeSantis vid makten som guvernör i Florida, sammanlagt handlar det om 172 miljoner dollar under de senaste åren, eller över 1,8 miljarder kronor.

“Han har gjort många saker rätt,” uppgav Ken Griffin, vd för hedgefonden Citadel, som har varit en av de största givarna till DeSantis, och som skänkte 5 miljoner dollar till guvernören förra året.

En annan stor givare är hotellmogulen och rymdföretagaren Robert Bigelow, som gav hela 10 miljoner dollar till DeSantis i juli.

ANNONS
ANNONS

Stöd från hela USA

Guvernören får även stöd från andra håll i USA, där några av de största finans- och teknikaktörerna håller honom bakom ryggen för sina ståndpunkter i kontroversiella frågor som ESG-investeringar och sociala debatter. De trycker på att ekonomin borde ha största prioritering i samhället, en nyckelfråga som DeSantis driver hårt.

Det är fortfarande långt kvar till nästa presidentval och mycket kan hända längs vägen. Det står dock klart att Ron DeSantis redan har enormt stöd bakom sig vilken väg han än väljer att ta.

Läs även: Musk ber Trump ”hänga upp hatten och segla in i solnedgången”

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.