Dagens PS

Fängelse för ökände Trustormannen

Thomas Jisander
Thomas Jisander
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 28 dec. 2018Publicerad: 28 dec. 2018

Domen föll i dag och Trustormannen, som tidigare hette Thomas Jisander, får skaka galler igen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Som Dagens PS berättade i morse har den tidigare fällda Trustormannen nu stått åtalad för inblandning i en storsvindel där han tillsammans med en kumpan har försökt svindla till sig omkring 120 miljoner kronor.

Finansmannen, som var en av huvudpersonerna i den tidigare så uppmärksammade Trustorhärvan, greps på franska Rivieran i mitten på november 2017 efter ha varit efterlyst av svenska myndigheter. Han var misstänkt för att ha försökt ta lån på runt 120 miljoner kronor med hjälp av osanna uppgifter hos norska Eksportkreditt.

Nu dömer Göteborgs tingsrätt honom till fyra års fängelse för försök till grovt bedrägeri och bokföringsbrott, uppger Göteborgs-Posten.

Även hans medåtalade kumpan, en man i 40-årsåldern, döms till fyra års fängelse för bedrägeriförsöken, som enligt åklagaren begicks under 2014-2015.

Trustormannen, som i dag är 52 år och har suttit häktad, har i likhet med den andre mannen förnekat den ekonomiska brottsligheten.

Thomas Jisander, eller Thomas Johansson som han heter i dag, har tidigare avtjänat ett och ett halvt års fängelsestraff för Trustorhärvan, som beskrivits som ett av de största ekobrotten i svensk rättshistoria.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS