Orden är Anders Nyréns, den kände näringslivstoppen som våren 2015 tvingades bort från vd-stolen för Industrivärlden.

ANNONS

Duon som höll i yxan var Pär Boman – som Dagens PS skrev om på tisdagen och som tidigare var vd för Handelsbanken, i dag är Boman bankens styrelseordförande – samt den kände finansmannen Fredrik Lundberg, som vi också uppmärksammat i en rad artiklar, bland annat den här.

I den nu aktuella intervjun med Affärsvärlden berättar Anders Nyrén om det omnämnda mötet, där det blev klart att han inte skulle bli investmentbolaget Industrivärldens ordförande som planerat.

”De satt där och var högröda i ansiktet båda två. Det var uppenbart att de tyckte det var jättejobbigt. Och det ska de tycka. Det är ju människor som jag känt i många år och umgåtts med”, berättar Nyrén för AFV.

Enligt de anklagelser som lästes upp av Pär Boman – och enligt Nyréns egen utsago – hade han ”varit en usel vd för Industrivärden under sina 14 år på posten”.

”Jag tyckte det var anmärkningsvärt att bara några veckor tidigare hade jag varit hans chef i banken och nu satt han och skällde ut mig för att jag var så dålig”, säger Anders Nyrén i AFV-intervjun.

Anders Nyrén driver numera ett investerings- och rådgivningsbolag. HAn är även delägare och ordförande i en ny fond, framgår det.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Skakat Industrivärden sparkar Nyrén [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Hon tar över Industrivärden [Dagens PS] >