Dagens PS

Bill Gates: Bästa tiden att leva på jorden är nu

Bill Gates
Bill Gates målar upp en positiv bild av världen just nu. (Bild: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 13 jan. 2023Publicerad: 13 jan. 2023

Trots att domedagsrapporterna avlöser varandra så är det inte så dystert menar Bill Gates, som hävdar att just nu faktiskt är den bästa tidpunkten att leva på jorden.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Inflationen fortsätter och det gör även kriget i Ukraina. Rapporterna om lågkonjunktur avlöser varandra runt om i världen, men det verkar inte oroa Bill Gates som är på muntert humör 2023.

Bästa tidsperioden att leva

Så pass muntert att han faktiskt uppger att det hittills inte har funnits tidsperioder som har varit bättre för oss människor, skriver Fortune.

“När det gäller den bästa tidsperioden att leva är den nuvarande den absolut bästa”, säger han.

Anledningen menar han är den snabba vetenskapliga innovationstakten, där han slår fast att han själv har en stor roll att spela i den, och att andra rika företagsledare precis som Gates borde dela med sig av sina inkomster.

”När det gäller de väldigt rika, tycker jag att de borde betala mycket mer i skatt och att de borde ge bort sin förmögenhet genom hela livet”, säger Gates och beskriver det som “väldigt tillfredsställande” och “ett heltidsjobb” att själv dela ut sina pengar till olika projekt.

AI blir viktigt enligt Bill Gates

Microsoftgrundaren säger vidare att han tror AI kommer spela en viktig roll inom innovationerna som kommer framöver, inom till exempel hälsa och klimat.

ANNONS

Han erkänner dock att klimatförändringarna är en svår nöt att knäcka, och att båda sidorna inom USA:s politik därför måste samarbeta på området, tillsammans med alla andra länder.

Läs även: Bill Gates: Så vill jag rädda alla barn

Läs även: Microsoft konkurrerar med Google: Bing med AI

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS