Asiens rikaste man är Mukesh Ambani. Företagsmannen är god för nästan 500 miljarder kronor – och efter investeringar i olje- och telekombranschen vill han nu ta sig an e-handel.

ANNONS

Det skriver Dagens Nyheter. Mukesh Ambani är inte den som smyger med sin förmögenhet – till exempel spenderade han knappt en miljard dollar på sin dotters bröllop, där han bland annat hyrde in Beyoncé för ett uppträdande.

Efter att ha grundlagt sina rikedomar med oljepengar så gjorde hans stora satsning inom indiska telekom, med fri surf och samtal, att hela marknadens affärsmodeller fick ritas om. Ambanis bolag har snittat 15 miljoner nya kunder i månaden under våren, och har totalt sålt över 300 miljoner abonnemang, enligt artikeln.

Nu står det klart att Ambani tänker utöka mobilsatsningen till en ny e-handelsplattform. Ambani har förvärvat  en av Indiens största telekomföretag, och slutit avtal med butikskedjor och underleverantörer. Hans vision beskrivs enligt DN som en kopia av Amazon.

”Han vill skapa ett ekosystem med tjänster för data, telefoni och detaljhandel”, säger Satish Meena, analytiker på Financial Times.

ANNONS
ANNONS

62-åriga Ambani landar på 13:e plats på Forbes lista över världens rikaste personer – men i Asien är han ohotad etta, enligt artikeln.