Alm Equity, noterat på First North, blir ny majoritetsägare i fastighetsbolaget Småa. Näst största ägare i Alm Equity är den tidigare ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus.

ANNONS

Det här berättar Di och uppger att bolaget avtalat med JM och HSB om att köpa deras andelar i Småa som utgör 71,4 procent av aktierna och rösterna i fastighetsbolaget.

Resterande aktiepost i bolaget äger Småas personal och tidigare anställda.

”Förvärvet har gjorts på villkoret att majoriteten av personalen har varit positiv till det. Det har varit viktigt för oss att få med oss dem”, säger Joakim Alm, vd för Alm Equity, till Di.

Enligt tidningen är prislappen för köpet 870 miljoner kronor varav 600 miljoner kronor finansieras genom banklån, inklusive preferensaktier. Den nya koncernen räknar enligt artikeln med att omsätta drygt 2 miljarder kronor per år.

”Tillsammans har vi har en byggrättsportfölj på 10.600 bostäder i Stockholm med omnejd”, säger Joakim Alm till Di där Björn Ulvaeus kommenterar affären så här via mejl till tidningen:

”Genom mitt engagemang i ALM och nu också SMÅA får jag vara med och skapa de klimatsmarta, effektiva bostäderna vi så väl behöver. Både i staden som jag älskar, Stockholm, och på andra ställen.”

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Raseri mot ABBA-Bennys gräddfil: ”Är orättvist” [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: ABBA-Björn gör nytt klipp [DagensPS.se] >