Malmökillen Simon Mäkelä var bara 14 år när han kläckte sin snilleblixt, berättar Di Digital. ”Man kan säga att det jobbet jag lagt ner under tre år kan göra att jag snart kan köpa mig en lägenhet”.

ANNONS

Han började spela så kallade Roblox-sel när han vara elva år. Tre år senare upptäckte han och skapade sitt första spel. Och i dag har hans fyra spel spelats 70 miljoner gånger, samtidigt som Simon uppges ha tjänat sin första miljon.

Han är en av många unga i världen som rider på Roblox-vågen, som från början är en affärsidé skapad av två amerikanare. Sedan mitten av mars i år är Roblox noterat på New York-börsen.

Spelen har upplevt en formidabel explosion, särskilt bland 9-12-åringar, skriver Di Digital och konstaterar att för Simon Mäkelä i Malmö innebär det fina intäkter.

Dragit in ”ett miljonbelopp”

Ett halvår efter det att han skapade sitt första spel 2017 började pengarna rulla in och i dag har han alltså skapat ytterligare tre spel och har hjälp av andra att ta fram spel till unga användare.

”De är ju inte anställda av mig, utan jag anlitar dem så får de en viss procent av vad spelet säljer. Har en kille i USA, en på Irland och en i Norge”, berättar Simon i artikeln.

Han får 21 procent av intäkterna från Roblox, som tar hand om servicen och sköter hela plattformen för spelen.

Exakt hur mycket den unge Malmögossen dragit in på sina spel avslöjar han inte i Di Digital, men tidningen skriver att det rör sig om ”ett miljonbelopp”.

ANNONS
ANNONS

”Men potentialen är ju ännu större. Man kan säga att det jobbet jag lagt ner under tre år kan göra att jag snart kan köpa mig en lägenhet i Malmö.”

Läs hela Di Digital-artikeln.

Läs även: CapSeks Itatake växlar upp på glödhet mobilspelsmarknad [DagensPS.se] »