Dagens PS

Nominera en ung ledare för kungligt stipendium

”Man ska komma ihåg att oavsett om man blir utvald att ta emot stipendiet eller ej så är det en fantastisk känsla för var och en som blir nominerad”, säger Rebecca Sundberg, verksamhetsledare på Stiftelsen Ungt Ledarskap
”Man ska komma ihåg att oavsett om man blir utvald att ta emot stipendiet eller ej så är det en fantastisk känsla för var och en som blir nominerad”, säger Rebecca Sundberg, verksamhetsledare på Stiftelsen Ungt Ledarskap
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 17 jan. 2021Publicerad: 17 jan. 2021

Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap delar varje år ut stipendiet Kompassrosen till ett par unga ledare som i sitt ledarskap visat prov på värderingarna mod, omtanke och handlingskraft.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För att bli nominerad ska man vara mellan 20 – 25 år, ha ett aktivt ledaruppdrag och leda utifrån sina goda värderingar.

Dagens PS har träffat Rebecca Sundberg, verksamhetsledare på Stiftelsen Ungt Ledarskap för att ta reda på hur nomineringsensprocessen går till.

Så nominerar man till Kompassrosen

”Det är väldigt enkelt att nominera en ung ledare till Kompassrosstipendiet” säger Rebecca Sundberg.

“Allt du behöver göra när man hittat den person man vill nominera är att lägga in namnet på vår hemsida, därefter kontaktar vi på Stiftelsen personen i fråga och leder denna vidare genom ansökningsprocessen som handlar om att svara på ett antal frågor om dennas ledarskap”.

Gedigen process att få fram stipendiaterna

Varje år nomineras ungefär 250 unga ledare till stipendiet. När ansökningsperioden stänger den 31 januari 2021 väntar en gedigen process som ska vaska fram slutkandidaterna med det lilla extra.

”Vi är tolv personer totalt som läser alla nomineringarna och ansökningarna. När vi har valt ut tio kandidater tar vi hjälp av Michaël Berglund AB som intervjuar dem och genomför tester. När det är gjort väljer H.M. Konungen, tillsammans med Ungt Ledarskaps styrelse, vilka tre till fem unga ledare som blir årets Kompassrosstipendiater.”

ANNONS

”Man ska komma ihåg att oavsett om man blir utvald att ta emot stipendiet eller ej så är det en fantastisk känsla för var och en som blir nominerad.”

”Vi lyfter till exempel alltid fram våra tio slutkandidater både i media och i alla våra egna kanaler för att sprida kunskap om unga ledare och deras insatser och visa upp fler förebilder för det värdebaserade ledarskapet.”

”Därför skulle jag uppmana alla som jobbar med unga ledare att nominera, det ger så mycket positiv energi, och är ett kvitto för den unga ledaren att den är på rätt väg”.

Stipendiepengarna går till personlig ledarskapsutveckling

Hittills har 45 unga ledare tagit emot Kompassrosen. Stipendiet på 50 000 kr går till personlig ledarskapsutveckling.

Stipendiaterna tar emot sitt diplom och stipendium av Kungen vid en ceremoni på Stockholm slott varje vår.

Därefter är de också med och berättar om sitt ledarskap vid stiftelsens årliga seminarium som samlar ett hundratal chefer och ledare till samtal om just det unga värdebaserade ledarskapet.

Kompassrosstipendiaterna är goda förebilder som andra kan lära sig mycket av.

ANNONS

Nu är vi på jakt efter Kompassrosorna till 2021, så nominera en ung ledare som du tycker gör skillnad och bidrar till en bättre värld, avslutar Rebecca Sundberg, verksamhetsledare Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap.

Läs mer: Så leder du bäst i kristider

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Hej egenföretagare! Ekonomisk trygghet även för dig.

Vet du om att du som egenföretagare får värdefull rabatt på försäkringar och avtal som medlem i Unionen? Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS