Dagens PS

Låtsasmiljardär dömd – smörjde kråset på lyxkrogar

lyxkrogar
51-åringen hittade på att han var miljardär och slog på stort på lyxkrogarna i Norge, där notan dog i väg och landade på över 91 000 norska kronor. Bilden är en illustration. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 15 nov. 2023Publicerad: 15 nov. 2023

Bedragaren som utgav sig för att vara miljardär åt och drack gott och dyrt på exklusiva matkrogar i Oslo för en totalnota på över 91 000 norska kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Mannen, som slog på stort och frossade på Oslos finkrogar, har nu dömts i Norge till ett år och fyra månaders fängelse.

Han fälldes för bedrägeri, urkundsförfalskning och identitetsstöld och en försvårande omständighet var att hans senaste bedrägeriturné tog fart bara en vecka efter att han dömts till ett års villkorligt straff för liknande bedrägerier för knappt 400 000 kronor, uppger Dagens Næringsliv som berättar om fallen och konstaterar att bedragaren nu ska ersätta de drabbade restaurangerna och privatpersonerna.

Åtta fall av bedrägerier i Finland

I domen ingår även åtta fall av bedrägerier mot privatpersoner i Finland. Bland annat sålde han en förbränningstoalett för 20 000 kronor och en snöslunga för 30 000 kronor – prylar som han inte ens hade.

När mannen svirade runt på lyxkrogarna bokade han och reserverade borden med fejkad mejladress och falskt namn, fakturorna bad han om att få hemskickad till sig, det vill säga till den påhittade adressen.

Till norska DN sade mannen inför rättegången att han haft det tufft sedan hans företag i it-branschen kraschade under finanskrisen 2009.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

“Jag kunde inte betala och var under press”

Efter det ska sju av hans företag ha gått i konkurs mellan åren 2010 och 2017.

“Restaurangbesöken var räntor på lån som jag tog på den grå marknaden. Jag kunde inte betala och var under enorm press, hävdade 51-åringen för DN inför rättegången.

Läs även: Åtal hotar tungt skuldsatt toppmäklare Dagens PS

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS