Den svenska nätläkaren fortsätter sin framgång i Europa och nya investerare flockas kring bolaget. Samtidigt går det trögt på hemmaplan. 

ANNONS

Kry värderas redan till 17 miljarder kronor vilket är dubbelt så högt som bara för ett år sedan.

Ny kapitalrunda

Bolaget är etablerat på stora marknader i Europa som Frankrike, Tyskland och Stor­britannien. Kry tar nu därför in ytterligare 2,65 miljarder kronor i kapital för att kunna växa ännu mer, skriver Di Digital. 

Pandemin har skjutsat på digitaliseringen av sjukvårdssektorn, menar vd:n Johannes Schildt.

En resa som precis har börjat enligt honom.

”Vi är marknadsledare och ligger längst fram inom digital vård i hela Europa, vilket kanske inte alla i Sve­rige vet.”

ANNONS
ANNONS

Vill inte stressa

Johannes Schildt vill samtidigt inte påskynda en börsnotering utan vill istället ta in investerare ”som ser en börsnotering som en startpunkt, snarare än ett slutmål”.

”Vi har några av världens största kapital­förvaltare på ägarlistan, som verkligen kan vara lång­siktiga och ha ett 50-­årigt per­spektiv i sina planer.”

Trögt på hemmaplan

Samtidigt som Kry avancerar snabbt på kontinenten går det trögt i Sverige. Det beror på att politiker i flera regioner vill  slopa den så kallade utomlänsersättningen till nätläkarna.

”Det är lite märkligt att vi har absolut mest motvind på vår hemmamarknad”, säger Johannes Schildt och sammanfattar läget framöver:

”Det är klart att det finns scenarier där vi i stället väljer att investera mer i andra län­der än på vår egen hemmamarknad.”

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Rusande Kry vill satsa stort i Europa