Hotellnäringen blöder och värst drabbat är Stockholms hotell med dramatiska pris- och beläggningsras, konstaterar Stockholms handelskammare i en ny rapport.

ANNONS

”Vi hör att många hotell har tagit av besparingarna nu under ett helt år. Men det går inte så länge till”, säger Stefan Westerberg, chefsekonom på Stockholms handelskammare, rapporterar TT på SvD.se.

”Logiintäkterna för mars månad i år har gått ned 78 procent i Stockholm jämfört med mars 2019. I övriga landet är nedgången 66 procent”, fortsätter Westerberg.

Åtta av tio hotellrum tomma

I mars i år stod åtta av tio hotellrum tomma i Stockholm och samtidigt låg snittpriset per natt för ett hotellrum på 773 kronor under månaden, vilket kan jämföras med 1 114 kronor per natt i mars i fjol.

Samtidigt med rekommendationerna om att hålla avstånd lyser de utländska turisterna med sin frånvaro i pandemin. Det slår brutalt mot i första hand hotellen i Sveriges huvudstad.

Nu hoppas Stefan Westerberg på en liten ljusning i sommar, som det blev förra året, men oavsett är branschen i akut behov av stöd, understryker chefsekonomen på Stockholms handelskammare i TT-artikeln.

ANNONS
ANNONS

”Vi tror att regeringen måste ta höjd för att förlänga stöden under tredje kvartalet också”, säger han.

Läs även: Miljardlån ska hjälpa Scandic ur krisen [DagensPS.se] »