Turismbolaget Skistar går med 400 miljoner i vinst, och ökar omsättningen med hela 50 procent. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. Men trots det backar aktien.

ANNONS

Nettoomsättningen landade på 1 536 miljoner, mot 1023 miljoner förra året.

Skistar har brutet räkenskapsår och redovisade även resultatet från de första nio månaderna, då omsättning och resultat ökade ännu mer.

Enligt en kommentar från vd:n Stefan Sjöstrand är resultatet för de senaste nio månaderna det bästa någonsin.

Trots en mycket positiv utveckling det senaste året föll aktien med mer än 3 procent under förmiddagen när börsen hade öppnat, rapporterar Dagens Industri.

Skistar vann på besöksstatistik

Antalet skiddagar uppgick till 6 031 000, vilket är en ökning med tio procent jämfört med den tidigare rekordsäsongen, konstaterar bolaget i rapporten.

Men man går också framåt på sina alpina produkter. Försäljningen av skipass ökade med 54 procent , skidhyra med 78 procent, och varor från sportbutikerna med 38 procent.

Skistar gör nu ännu fler investeringar inför nästa verksamhetsår, med särskilt betoning på sommaraktiviteter där bolaget satsar 67 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Skistar beskriver en framtid som blir svår att sia om givet den ekonomiska situationen i omvärlden, men konstaterar att man även framöver tror på en positiv utveckling.

Läs också:

Ski Star slår rekord – fler besökare än före pandemin [Dagens PS]
Rekordmånga besökare i svenska fjällen [Dagens PS]