Branschorganisationen Företagarna väljer om Sibas tidigare vd Fabian Bengtsson till ordförande för riksstyrelsen. Bengtsson är numera ägare i Netonnet. Fyra nya ledamöter väljs in i organisationens styrelse.

ANNONS

Det skriver företagarna i ett pressmeddelande.

Tvåhundra företagare deltog när Företagarnas kongress för första gången arrangerades som ett digitalt möte.

”Sverige ska komma ur Coronakrisen med levande och livskraftiga företag som skapar jobb och välfärd. Därför är Företagarna viktigare än någonsin som folkrörelse och röst i den politiska debatten. Jag är glad och stolt över att bli omvald och jag ser fram emot att få fortsätta axla ansvaret som ordförande”, säger Företagarnas ordförande Fabian Bengtsson.

Fabian Bengtsson är ägare och ledamot i NetOnNet AB och tidigare vd för SIBA. 2016 utsågs han till EY Entrepreneur of the Year i Sverige.
Tidigare andre vice ordförande Charlotte Wall tar plats som förste vice ordförande.

Tidigare ledamoten Petra Örjegren går in som andre vice ordförande. Företagarnas kongress arrangeras vartannat år och är organisationens högsta beslutande organ.

Fyra nya ledamöter tar plats i styrelsen: . 

Matilda Mielind är entreprenör och företagare sedan 26 år tillbaka. Hon är grundare och ägare till sex bolag och har alltid på sidan av dessa varit starkt engagerad i olika företagarorganisationer. Koncernbolaget Mielindgruppen är verksamt inom frisörbranschen och har fyra dotterbolag med salonger och 40 anställda.

Alfred Appelros från Olofström har varit företagare och medlem i Företagarna sedan han var 17 år gammal. Han driver idag två företag, en reklambyrå och ett företag som erbjuder digital skärmreklam. Han har även drivit restaurang och arbetat med utveckling av handel i mindre städer.

ANNONS
ANNONS

Drazen Crnoja från Jönköping driver Omnes Media AB som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring. Han arbetar även med utbildning inom entreprenörskap och personligt ledarskap.

Elisabeth Thorburn är ordförande för branschförbundet SEFIF som organiserar fristående förskolor. Hon är organisationens förbundsdirektör sedan 2015 och har drivit företag i mer än 25 år och är grundare och delägare i Thorburn Whitesmith AB.

Läs mer: Familjen Bengtsson kvarts miljard rikare [Dagens PS]